Hoppa till sidans innehåll

Gripen Sisters på TeamBuilding!

02 DEC 2009 13:59
Den 7:november deltog Gripen Sisters i en Teambuilding-dag. Syftet var att stärka laget och den mentala målsättningen under vinterträningen. Stort tack till Karin Olsson och K-elit för arrangemanget!
  • Skapad: 02 DEC 2009 13:59

Vi samlades kl. 10 i klubbstugan på Norrvalla för Teambildande aktiviteter. Detta inleddes genom att lagen delades upp efter åldersfördelning, alltså "gamla" i ena laget och "små barn" i det andra. Lagbenämningarna Sam-laget och Lammkötten valdes.

Tävlingsgrenarna var "vattenballongsvolleyboll", "inte-tappa-apelsin-stafett", "gissa vilken läsksort" och "karaoke utan ord och musik". Sam-laget vann alla utom den sista där de blev fullständigt utklassade av Lammkötten. De sistnämnda imponerade även i grenen "gissa vilken läsk" genom att sätta i sig stora mängder blåfärgad läskeblask av olika sorter, men stilpoäng räknades tyvärr inte.

Efter lunchen berättade Karin Olsson om sin tid inom Bobsleigh – vad det innebär att hålla på med en liten och ruff sport i Sverige. Hon har erfarenheter från både "Team Ludmilla" - ett färdigt och stenhårt koncept för elitidrottare med stor medial uppmärksamhet och stort sponsorintresse men även hur det är att sätta upp mål och organisera allting själv. Hon talade om hur viktigt det är att alla i laget tar sitt ansvar, vikten av ett tydligt ledarskap och rollfördelning. Om att formulera tydliga mål och delmål och vad som krävs rent träningsmässigt för att kunna leva upp till dessa. Vi funderade på kopplingar till Gripen Sisters och vilka behov som finns.

Efter lite fika satte vi oss ner och planerade utifrån detta. Vi diskuterade lagets förutsättningar, mål, krav och ambitioner inför säsongen 2010. Det är viktigt att alla drar åt samma håll. Planeringen har sammanställts till en handlingsplan som har skickas ut till alla spelare som närvarade denna dag eller hade anmält sin frånvaro.

Vinterträningen kommer innehålla mycket fysträning i form av styrka och löpning men även viss rugbyträning på konstgräset på Norrvalla. För träningstider se hemsidan. Dam och herr tränar samtidigt och om tillfälle bjuds tillsammans.

Skribent: Matilda Perborn

Träningstider:

Nya träningstider kommer inom kort.
New training times will be annonced shortly.

Postadress:
Helsingborgs RC Gripen - Rugby
c/o Elin Rosberg, Björnåsvägen 7
26532 Åstorp

Besöksadress:
Norrvalla IP, Rundgången
25002 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info